Hageavfallsinnsamlingen forsinket

Hageavfallsinnsamlingen forsinket

Publisert av Ove Tønnessen den 04.06.21. Oppdatert 30.06.21.

Også i år må vi dessverre meddele at innsamlingen av hageavfall er forsinket. Vi hadde i år regnet med at det skulle gå bedre enn i fjor i det vi inngikk avtale med henting først i månedsskiftet mai-juni. Men meldingene vi har fått fra operatøren er at de bare har 60% av den arbeidskraften de vanligvis benytter til dette på grunn av innreisereglene knyttet til koronapandemien. Hageavfallsinnsamling blir ikke regnet som "kritiske samfunnsfunksjoner". Det er også i år mer hageavfall enn forventet.
De kjører nå alle dager unntatt søndager med to komprimatorbiler og håper å være ferdig med vårt område i løpet av neste uke ( 7-12 juni). Dessverre ser det ut til at dette ikke lar seg gjøre. Innsamlingen er forsinket i alle vel i Bærum. Operatøren vil fremover arbeide på tvers av velene og prioritere de største ansamlingene. Gjettum Vel vil følge opp dette kontinuerlig og beklager sterkt at dette tar tid.

Oppdatert 30. juni: Innsamlingen er fortsatt sterkt forsinket. Selv om det ble samlet inn 6.2 tonn i Dønskiveien og Rudsveien i går er det altfor mye som gjenstår. Vi ser også at noen har fylt på med mer hageavfall etter fristen. Alt vil bli hentet, men komprimatorbilen kommer bare en gang i din vei.

Budstikka har også en artikkel om dette i dag (betalingsmur)

Styret vurderte tidlig om vi i år skulle velge en annen løsning, men konkluderte med at det var vanskelig å finne alternativer med tilstrekkelig kapasitet til å fjerne over 30 tonn slik det ble gjort i fjor. Det krever komprimatorbiler.

Vi beklager forsinkelsen og ber fortsatt om tålmodighet.

STYRET