Gjettum Returstasjon

Publisert av Ove Tønnessen den 20.11.18.

Vellet har i de siste årene påpekt overfor kommunen at returstasjonen fungerer både som parkerings- og søppelplass.  I høst ønsket vellet å ta opp en ryddigere løsning for krysset Vallerveien/Lindelia, siden byggevirksomheten i Lindelia nå fører til ytterligere uoversiktlig parkeringskaos. Den 24. Oktober hadde vi derfor et møte med  Bærum kommune v/overingeniør Karin Solberg  på returstasjonen.

 

Dagens situasjon:

Glass- og metall containerne er Bærum kommunes ansvar og driftes av kommunen.

Uff- og Røde Kors-containerne er utplassert av de respektive organisasjonene og driftes/ryddes av organisasjonene. Vellet vurderer å be Røde Kors og Uff fjerne sine siste 2 containere da disse stadig tiltrekker seg annet søppel enn tekstil. 

 

Konklusjon:

Solberg kontakter ansvarlig byggherre for Lindelia for å påpeke at parkeringen ikke må hindre adkomsten til returstasjonen. Hun ser gjerne at vellet finner en alternativ plassering for returstasjonen, men sier samtidig  at kommunen ikke ønsker å betale for alternativ plassering.  Vellet mottar gjerne tips om alternativ plassering. 

 

Gjettum Vel savner en vilje hos Bærum kommune til å se  helheten, et samarbeid/samhandling på tvers i kommunen mellom etatene Eiendom, Trafikk / Parkering og Forurensing og Renovasjon

 

Vi følger opp parkeringssituasjon/forsøplingen og tilgjengeligheten ved returstasjonen i tiden som kommer. Send oss gjerne bilder av uønsket parkering og/eller forsøpling. 

 

HUSK: Returstasjonen tar i mot glass, metall og klær.  Annet skal leveres på ISI.